lördag 14 mars 2009

KO stöder överklagan

Underbart!

KO har läst mitt ärende och beslutat bistå mig i en överklagan.
Vi har begärt anstånd tre veckor för att formulera vår överklagan.
Rätten beslutar sedan om prövningstillstånd. Håll tummarna!

4 kommentarer:

  1. Hej! Det är ju toppen att du fått Konsumentverket med dig! Jag står inför min andra överklagan, till Tingsrätten. Gissar att jag förlorar precis som du gjorde, av samma skäl - det är väl samma jurist som känner till de svaga länkarna i våra resp överklaganden. Mren jag har reagerat och tänkt precis som du, om t ex summan betydelse...
    Jag måste överklaga igen inom några dagar och då kan jag ju åberopa att det finns ett fall som är mer eller mindre identiskt. Hur domarna faller beror naturligtvis på resp tingsrätt. Jag har inte några större förhoppningar när det gäller Norrtälje Tingsrätt...Har de redan dömt ut min överklagan så kommer prestige in i bilden. Suck!
    Det ska hur som helst bli spännande att få ta del av hur det går för dig i din kamp.
    LYCKA TILL! JInger

    SvaraRadera
  2. Notera att Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF) erbjuder samma spärrtjänst och de har inte krav på skriftlig med två månaders uppsägningstid. Du kan säga upp abonnemnanget muntligen samma dag det går ut.

    Det som dock är viktigast är att Spärrlinjens agerade, kallat negativ avtalsbindning, strider mot konsumentlagstiftningen. Det är därför KO tar sig an mitt ärende!

    /Stefan

    SvaraRadera
  3. Vill bara önska lycka till.
    Är själv på väg in i ett ärende mot Key Code angående deras avtal. Jag har nu lyckats få skriftligt (mail) på att jag sagt upp mitt abonemang iaf.. alltid något då man inte vet hur länge den här soppan kan hålla på.

    Är du intresserad så kan du läsa mer på cint.se eller fairshopping.se samt att jag har lagt in en negativ kommentar på reco.se också..

    Har även mailat konsumentverket och gjort en anmälan.

    Bra om fler folk mailar konsumentverket samt gärna också till G4S som är deras samarbetspartner just nu.

    Ju mer folk som hör av sig och ju mer negativt som syns på nätet desto lättare att folk får upp ögonen och inte anlitar företaget!


    Jonas "jonace" Lindberg
    jonace@gmail.com

    SvaraRadera
  4. Jag vann i Tingsrätten, förvånande nog. Trots att Spärrlinjens samarbetsföretag, Gothia Finans, har en slipad envis jurist (Djävulens advokat!). Jag jublade för det kändes som om det hade varit en slags David o Goliat-kamp, på heölt olika villkor. Och konsumentlagarna är såååå svaga - och det verkar bara bli allt svagare, åtminstone rent allmänt. MEN IGÅR NÄR JAG KOM HEM FRÅN EN RESA SÅ LÅG ETT OTREVLIGT BREV I POSTHÖGEN...det var från Hovrätten. jag tyckte det kändes obehagligt att öppna för jag väntade inget gott av det, trots att jag är en hederlig person... Gothia har fått ett överklagande beviljat av Hovrätten. För djävligt. Detta innebär att deras chanser att vinna trots allt är stora...annars skulle de inte ta risken att behöva betala fler kostnader. Jag vet inte vad jag ska göra. Har urdålig ekonomi och urdåligt med tid då jag står inför uppbrott både när det gäller jobb o boende (bara det att sälja hus tar sin tid). Jag ska förslöka att få nån tidning att ta sig an detta, men journalisterna brukar vara less på dylika probelm.

    SvaraRadera